10. Dr. Nejat F. Eczacıbaşı Ulusal Beste Konseri

10-dr-nejat-f-eczacibasi-ulusal-beste-konseri Yıllarca çeşitli beste ve müzik çalışmaları, şarkılar ve albümler üreten, yurt içinde ve dışında sayısız ödüller alan, Türk hafif müzik tarihinde unutulmayacak izler bırakan...

...Melih Kibar ve Çiğdem Talu’nun anılarını yaşatmak amacıyla Talu Ailesi, Kibar Ailesi ve TÇYDV’nin tarafından 2012 yılında “Çoban Yıldızı Fonu” oluşturuldu. Müzik alanında özel yetenek sergileyen ve gelecek vadeden gençlerin, eğitimlerine destek olma amacını taşıyan bu fonun ilk öğrencisi Cem Oslu, Berklee College of Music’teki eğitiminin ardından Türkiye ve dünyada çeşitli proje, etkinlik ve yarışmalarda yer almaya başladı.
 
2004’te Music Teachers National Association tarafından düzenlenen yarışmada Massachusetts Eyaleti &Doğu Amerika 1.’si, Amerika geneli 2.si olan Oslu, aynı yıl Interior Night, 31 Days, Alien’s Sister film müziklerini besteledi. Türkiye’de de bazı yarışmalara katılan Cem Oslu, 2017’de Süreyya Operası Ulusal Beste Yarışması’nda halk jürisi birinciliği aldı. 17 Nisan 2018’de ise Mersin Uluslararası Müzik Festivali'nin açtığı "Mersin Kelebeklerine Müzik Arıyor" isimli beste yarışmasında birincilik kazandı. Çoban Yıldızı’nın ilk öğrencisi ve gururumuz Cem Oslu, 6 Haziran’da Sn. Nejat Eczacıbaşı’nın anısına düzenlenen 31. İzmir Festivali kapsamında yer alan 10. Dr.Nejat Eczacıbaşı Ulusal Beste Yarışması Konseri’nde finale kalan diğer eserlerle birincilik için yarışacak.
 
Kendisine başarılar diliyor, tüm Çağdaş Yaşam dostlarını Cem’e destek olmak için Adnan Saygun Sanat Merkezi’ne bekliyoruz.
 
İlgili linkler:


22.05.2018