14 ŞEHİR FOTOĞRAF PROJESİ SİDNEY İLE DEVAM EDİYOR

14-sehir-fotograf-projesi-sidney-ile-devam-ediyor Fotoğraf Gezginleri’nin Sidney Sergisi 5 Ocak 2019 Cumartesi günü saat 16.00’da Caddebostan Kültür Merkezi’nde açılıyor. Serginin ilk günündeki kitap satışları vakfımız yararına yapılacaktır. Tüm fotoğraf severleri bu özel sergiye bekliyoruz.

Türk fotoğrafçılar dünya metropollerini fotoğraflıyor! 

Dünyanın önemli 14 şehrinin fotoğraflanacağı ve adını da buradan alan “14 Şehir” projesi için fotoğrafçıların dördüncü durağı Sidney oldu. Her şehrin kendi başına bir proje olduğu ve 14 yıl sürecek olan bu serüvenin Sidney’i anlatan fotoğraflardan oluşan “14 Şehir/Sidney” sergisi 5 OCAK 2019, Cumartesi günü saat 16:00’da Caddebostan Kültür Merkezi’nde açılıyor .

Niko Guido‘nun kurucusu olduğu Fotoğraf Gezginleri’in gerçekleştirdiği bu projede, fotoğraflanan her şehir için ayrı bir sergi düzenleniyor, sergiyle eş zamanlı olarak çıkartılacak kitaplar ile de 14 ciltlik bir seriye imza atılacaktır.

Projede yer alan fotoğrafçılar:
Arzu KutanEzel GeylanFatoş Kahveci ÇopuroğluHarika Topaloğlu YucelIşık AkgölLina BasmaciMehmet GeylanMustafa CopurogluYeşim SayınsoyZeynep Banu Ergin.

Şehrin sıradan, günlük yaşamının anlatıldığı bu projeye şu ana kadar Rio, Tokyo, Buenos Aires ve Sidney ev sahipliği yapmıştır. 

Devamında düşünülen şehirler şunlardır: Cape Town, New York, Paris, Şangay, Mexico, Hong Kong, Havana, Moskova, Londra ve son durak olarak İstanbul.

14 Şehir” projesinin dördüncü durağı olan Sidney’e ait siyah beyaz fotoğrafların yer aldığı “14 Şehir/Sidney ” sergisi, 10 Ocak 2019 tarihine kadar Caddebostan Kültür Merkezi’nde ziyaret edilebilir.


 


03.01.2019