HABERLER
Şeffalık Ödülü

seffalik-odulu Uluslarası Şeffaflık Derneği tarafından kurumsal kategoride verilen “Şeffaflık Ödülü”ne bu yıl Vakfımızın kardeş kuruluşu ÇYDD layık görülmüştür.

“Kurumsal kategoride “Şeffaflık Ödülü” otuz yılı aşkın bir süredir eğitim ve kadınların siyasal, toplumsal ve ekonomik hakları için etkili ve ilham verici bir mücadele sergileyen Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği kazanmıştır. Türkiye’nin en köklü ve saygın dernekleri arasında bulunan ÇYDD, değerli çalışmalarını yürütürken şeffaflık, hesap verebilirlik ve denetim alanında geliştirdiği uygulamalar, bağışların kullanımına dair ayrıntılı raporlar ve yürütülen projelerin mali yapısına ilişkin veri ve bilgi paylaşımı ile öne çıkmaktadır. Sosyal yardım olgusunun siyasal hedefler doğrultusunda usulsüz kullanımının sistematik ve yaygın bir hal aldığı ülkemizde, bu alanda faaliyet göstererek toplumsal eşitsizliklere karşı yurttaş farkındalığının artmasını sağlayan, dezavantajlı kesimleri güçlendiren ÇYDD’nin şeffaflık ve hesap verebilirlik ilkelerine gösterdiği özen tüm vakıf ve derneklere örnek olmalıdır.”
ÇYDD Genel Merkezi ve tüm şubeleri adına, bu ödülü kazanmış olmaktan dolayı mutlu olduğumuzu ve gurur duyduğumuzu bildiririz.  

Prof. Dr. Ayşe YÜKSEL


08.12.2019