Sevgili Feride'yi çok özlüyoruz.

sevgili-ferideyi-cok-ozluyoruz Sevgili Feride'yi onu kaybetmemizin 1. yılında özlem ve sevgiyle anıyoruz.

TCYDV gönüllüsü ve Vakıf İktisadi İşletmesi Yönetim Kurulu Üyesi Sayın Ayşe Köseli’nin 23 Ekim 2018 tarihinde aramızdan ayrılan, yine TCYDV gönüllüsü kızı Av. Feride Sema ‘dan ilham alarak ve başta genç hukuk öğrencisi kızlarımızın eğitimlerine, kültür ve sosyal ihtiyaçlarına destek vermek amacını güden ''Adaletin Bekçileri Kızlarımız '' projesi ve ''Feride Sema Köseli Fonu'' kuruldu.

Projenin amacı; Türkiye Çağdaş Yaşamı Destekleme Vakfı’nın ve Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği’nin  misyonu, vizyonu, ilke ve stratejileri doğrultusunda  özellikle hukuk olmak üzere her türlü bilim, sanat, çevre ve siyaset gibi konularda bilgi ve öngörü sahibi toplum önderleri olabilecek donanımlı gençler yetiştirmektir. Bu anlayışla, ilk etapta hukuk eğitimi alan 6 gencimize burs imkanı sağlandı.Bu sayı 2019-20 Eğitim Öğrenim yılında 10 gencimize ulaşacaktır. Projede, öğrencilere seminerler, beceri geliştirme eğitimleri verilmesi, staj, mentörlük ve koçluk imkanları sağlamasının yanı sıra sanatsal ve sosyal etkinliklerde de katkı verilmesi, kitap ve malzeme desteğinde bulunması hedeflenmektedir.

 

Projeye ilham veren Av. Feride Sema Köseli, ilkeli ve insanca yaşamak uğruna haklarını ve adaleti aramakta olan kişi ve kuruluşların yanında olmuş, elinden gelen her fırsatta istismara uğrayanlara dokunmayı sürdürmüş, kısacık hayatında çok sevgi kazanmış bir idealistti.

 

Sevgili Feride'yi çok özlüyoruz.


22.10.2019