HABERLER
Çok özledik..

cok-ozledik Türkan Saylan'ı gördüm.

Bugün doğdu. Koca bir ömrü hayallerde kurgularken birden gerçeklerde çığ gibi büyümüş, binlerce insana dokunmuş, durmamış, insan seli halinde gençliğin inancıyla dağları, yolları, köşe bucak yadsımadan devşirmiş.

Her tılsımlı dokunuşu dünya, umut kapılarını açmış. Damgasını bu ülkenin gelişmesinde, Atatürk'ün emanet ettiği o güzel gençlerde tescil ettirmiş.

Başarmış Türkan Saylan, o inatçı mavi/yeşil gözleriyle, kısacık kızıl saçlarıyla, ruhuyla, yılmadan, durmadan. Başarı odağının insan çıkışlı olmasının en güzel örneği bu çağda.

Bizlere öğretmiş, her şey, insan için, insanlık için. Türkan Saylan'ı gördüm, bazen yaramaz bir çocuk, bazen inatçı, bazen dünyayı devirecek kadar güçlü bir aktivist. Mesajları, tepkileri yığınların sözcüsü, umut kaynağı olmuş.

Gördüm onu, elinde Cumhuriyet Gazetesi, kahvelerde, karakollarda, komşu kapılarında, dağıtırken. Okumanın, eğitimin dayanılmaz gücü onunla yeniden doğmuş. Işınlamış dünyaya sevgiyi, umudu, aydınlık geleceği kendi anlatımıyla, bugünlere, yarınlara.Öteyi görmüş, göstermiş, göstermek istemiş her kesimden insanlara hedefleri sade bir anlatımla.

Türkan Saylan'ı gördüm bugünlerde, umudunu, direncini hayata sıkı sıkı bağlanmış inancıyla, elinde sönmeyen Olimpiyat meşalesiyle, emanetimi çoğalarak, çoğaltarak yaşatın dercesine.


13.12.2021