Gördüm İstanbul - Sultanahmet Gezisi

gordum-istanbul-sultanahmet-gezisi 9 Aralık 2017 tarihindeki Sultanahmet gezimiz 29 öğrenci ile eğlenceli anlatımlarıyla gençlerin dikkatini her zaman çekmeyi başaran gönüllü rehberimiz Mansur Karakoç eşliğinde gerçekleşti.

Ayasofya Müzesi, Sultanahmet Camii, Mozaik Müzesi, Sultanahmet Meydanı’nı ziyaret ettik. Kilisenin döneminin en büyük binası olduğunu, Mimar Sinan'ın kilisenin kubbesinin güçlendirilmesi için uyguladığı teknikleri, depreme karşı aldığı önlemleri fark ettik. Sultanahmet Camii’nin çiniler, vitrayları ve kalem işleri ile büyülendik.

Bizans İmparatorluğu  Büyük Saray’ışu anda Mozaik müzesi olarak faaliyette olduğunu öğrendik. Yapıdaki motiflerin dinsel içerikli olmadığını, konularını günlük hayattan ve doğadan almış olduğunu öğrenince çok şaşırdık. Fil ve aslanın mücadelesi, bir kısrağın tayını emzirmesi, kaz güden çocuklar eşeğine yem veren çocuk gibi figürlere hayran olduk.

Sultanahmet bölgesinin farklı dönemlerde farklı devletlere ve dönemlere ev sahipliği yaptığını bir kez daha algılarken bir sonraki gezimizde buluşmak için güzel temennilerle ayrıldık.


18.12.2017