HABERLER
SEYFI CAN DAĞLAR

seyfi-can-daglar Sevgili Seyfi Can Dağlar’ın başarılarının devamını diliyoruz.

SEYFİ CAN DAĞLAR

1994 Mersin'de doğdu. 2008 yılında Mersin Üniversitesi Devlet Konservatuvarı'nı kazanarak müzik hayatına başladı. 2010 yılında Doğuş Çocuk Orkestrası'nın açtığı sınavda başarılı olarak orkestranın yaz kapına davet edildi. 2011 yılında Çukurova Devlet Senfoni Orkestrası'nın açtığı sınavda başarı göstererek, Fazıl Say, Gürer Aykal ve Serdar Yalçın gibi önemli sanatçılarla konserler verdi. 2013 yılında Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası ilk fagot sanatçısı Orhan Nuri Göktürk adına düzenlenen fagot yarışmasında 1.lik ödülü aldı ve Bursa Bölge Devlet Senfoni Orkestrası ile birlikte solist olarak konser vermeye hak kazandı. Aynı yıl içerisinde Davet üzerine Cemal Reşit Rey Senfoni Orkestrası ile solo konser verdi, 2012-2016 arasında her yıl sınavlarda başarı göstererek şef Cem Mansur yönetimindeki Türkiye Ulusal Gençlik Filarmoni Orkestrası'nın bir üyesi olarak Hollanda, Almanya, Belçika, İtalya, Macaristan, Çek Cumhuriyeti, Portekiz ve İspanya'da;Sala Santa Cecilia, Teatro Greco, Berlin Konzerthaus gibi önemil salonlarda birçok konserde ve Bonn Beethoven, Ravello, Taormina, Young Euro Classic gibi önemli festivallerde fagot sanatçısı olarak görev aldı. 2015 yılında Mersin'de yapılan solistlik seçmelerine girerek Aytuğ Ülgen yönetiminde Mersin Devlet Opera ve Balesi Orkestrası ile solist olarak konser vermeye hak kazandı. 2016 yılında Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Senfoni Orkestrası'nın açtığı solistlik seçmelerini kazanarak orkestra ile birlikte solist olarak konser vermeye hak kazandı.

2017 yılında dünyanın en önemli müzik okullarından Berlin Hanns Eisler Müzik Yüksek Okulu'nda o sene okulun fagot bölümüne lisans öğrencisi olarak kabul edilen tek kişi oldu. Prof. Volker Tessmann ile fagot çalışmalarına Berlin'de devam etmeye başladı. Başarılı çalışmalarından dolayı Berlin Camerata, Das Sinfonie Orchester Berlin, Neue Philharmonie, Branderburgisches Konzertochester Eberwalde, Berliner Symphoniker gibi Alman orkestraları ile konserler verdi.

Haziran 2019'da Tekfen Vakfı'nın dünyanın her yerinde klasik batı müziği eğitimi alan öğrenciler arasında en yüksek puanla on aylık burs almaya hak kazandı.

Sevgili Seyfi Can Dağlar’ın başarılarının devamını diliyoruz.


25.07.2019